Отдавна са известни ползите от естествените масла като част от грижата за кожата.

...
Отдавна са известни ползите от естествените масла като част от грижата за кожата.
Коментари Харесай

3 полезни масла за хидратация на кожата и справяне с бръчките

Отдавна са известни изгодите от  естествените масла  като част от  грижата за кожата . Те не омазняват ненужно кожата, в противен случай, в действителност ѝ обезпечават голям брой изгоди. Естествените масла имат богато наличие на скъпи съставки, каквито са  полифенолите, мастните киселини и антиоксидантите , които понижават  възпалението  и придават изтънчено зарево на кожата. Също по този начин, те способстват за справяне със зачервяванията и облекчение на дразненето, което е особено при акне или розацея. Ключовата изгода от тези масла е дълбоката  хидратация , която те обезпечават.
Прочетете още
Кокосовото масло  е богат източник на  витамин Е  и това го прави отличен избор като овлажнител за кожата. То има високо наличие на мастни киселини, които са от значимо значение за обезпечаване на бариерна отбрана на кожата, която да задържа влагата в нея. Това масло има антибактериално и противогъбично деяние, което способства за отбрана на кожата и косата от  инфекции . Кокосовото масло се нанася непосредствено върху кожата след разтопяване.

Аргановото масло  също е богато на витамин Е, антиоксиданти и мастни киселини. То е с доста лека текстура, което го прави отличен избор като част от ежедневната грижа за кожата. Аргановото масло не омазнява кожата и е уместно за тежки положения, каквито са  екземата и розацеята . То има скъпи антиоксидантни свойства, които подобряват  еластичността  на кожата, защото обезпечават отбрана против свободните радикали. По този метод аргановото масло способства за изящна и сияйна визия на кожата. То не е уместно за суха кожа, защото има себорегулиращо деяние - намалява отделянето на  себум  и това го прави отличен избор за склонната към омазняване кожа. Аргановото масло може да се ползва като част от вечерната грижа за кожата, защото ще обезпечи надълбоко ревитализиране, написа Puls.bg.

Маслото от шипка  има мощно хидратиращо деяние и обезпечава скъпи изгоди за унищожаване на признаците на  стареене . То е богато на мастни киселини и съдържа витамин Е, С и D, както и бета каротен. То способства за отбрана на кожата, ефективна  хидратация , справяне с оксидативния стрес и понижаване на видимите  бръчки . Витамините и антиоксидантите подмладяват кожата и възвръщат нейната разтегливост. Също по този начин, те имат скъпо деяние за понижаване на тъмните петна по кожата и по-бързото укрепване и изтриване на белезите от рани. Шипковото масло бързо попива в кожата и може да се употребява в комбиниране с други масла или лосиони за обезпечаване на интензивна хидратираща грижа, която отстранява белезите на  стареене .
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР